Κεραλοιφές - Beeswax & olive oil balms

Παραδοσιακή Αγνή κεραλοιφή 70ml (6)



Η παραδοσιακή κεραλοιφή είναι μια αλοιφή που αποτελείται απο αγνά φυτικά υλικά. Υπάρχουν 300 ουσίες στο κερί της μέλισσας και σε συνδυασμό με αγνό ελαιόλαδο δίνουν ένα αποτέλεσμα πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, υδρογονάνθρακες και αντιοξειδωτικά που τρέφει και τονώνει το δέρμα, όπως επίσης βοηθάει την ελαστικότητά του. Έχει καταπραϋντική, αντιβιοτική, επουλωτική, αντιφλεγμονώδης, αντιμυκητιακή, μαλακτική και αντιγηραντική δράση. Χρησιμοποιείται σε καψίματα, κοψίματα, συγκάματα, σκασμένα χείλη, σπυράκια, εξανθήματα, πανάδες και πληγές, σε όλο το σώμα.

----------
Traditional beeswax & olive balm 70ml (6€)

The traditional beeswax & olive oil balm is an ointment consisting of pure herbal ingredients. There are 300 substances in the bee's wax, which combined with olive oil gives an effect rich in vitamins, minerals, trace elements, carbohydrates and antioxidants that nourish and tone the skin, as well as assisting with elasticity. Has soothing, antibiotic, healing, counter-irritant, emollient and anti-aging effects. Used for burns, wound, cuts, rash, acne and chapped lips, on the entire body.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Καιμάκι με λάδι Ιπποφαούς και λεβάντα 50 ml (8)
 
 
Η Ελιά δημιουργησε μια ελαφρια κεραλοιφή / καιμάκι , το οποίο είναι ποιο μαλακό από μια κεραλοιφή.
Αυτό το καιμάκι είναι ιδανικό για όλους τους τύπους επιδερμίδας και για όλες τις ηλικίες. Βρέφη και ενήλικες.
Ιδανικό για ανάπλαση, θρέψη και ενυδάτωση.  Για δερματοπάθειες όπως το έκζεμα και η ατοπική δερματίτιδα, επούλωση ραγάδων, για σύγκαμα στα μωράκια ακόμα και για κρέμα προσώπουγια τις ρυτίδες αλλά και την ενυδάτωση του προσώπου μας.
Τα συστατικά της πάντα αγνά και φυτικά. 
 Λάδι Ιπποφαές, βούτυρο καριτέ, βούτυρο μάνγκο, βούτυρο κακάο, καλέντουλα,αμυγδαλέλαιο, κερί μέλισσας, γλυκερίνη, πρόπολη, βαλσαμόλαδο, βιταμίνη Ε, Αιθέριο έλαιο τειόδεντρο, λεβάντας, χαμομήλι.
Το λαδι Ιπποφαούς (Hippophae rhamnoides) είναι άριστο για την φροντίδα του σώματος και θεωρείται κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος. Το ιπποφαές είναι από τα αρχαιότερα φυτά της Ευρώπης και της Ασίας και ανήκει στα λεγόμενα σούπερ βότανα. Τα 190 ενεργά συστατικά που περιέχει το φυτό προκαλούν θαυμασμό. Το Ιπποφαές είναι μία φυτική "φαρμακαποθήκη" καθώς περιέχει βιταμίνες A, B1, B2, C, E και Κ. Περιέχει ακόμη βήτα-καροτένιο (το πιο πλούσιο), φλαβονοειδή (isorhamnetin, quercetin glycosides, kaempferol), φολικό οξύ, οργανικά οξέα (quinic acid, malic acid), ολεϊκά οξέα (omega-3, omega-6, omega-7, omega-9) και μεταλλικά στοιχεία (Νάτριο, Κάλιο, Μαγνήσιο, Ασβέστιο, Σίδηρο, Ψευδάργυρο, Σελήνιο).
Χάρις σε αυτά τα συστατικά ενισχύει τη φυσική ανάπλαση του δέρματος αναπληρώνοντας τη χαμένη υγρασία. Αναζωογονεί και ενυδατώνει τα ξηρά και αφυδατωμένα δέρματα και η φυσική ισορροπία της επιδερμίδας επανέρχεται γρήγορα με αποτέλεσμα να δείχνει πιο λαμπερή και ξεκούραστη μετά από κάθε χρήση. Το δέρμα αποκτά νέα ζωντάνια, φαίνεται ανανεωμένο και αισθητά πιο λείο.Το χρώμα του ειναι βαθύ κίτρινο και άμεσα χαρίζει το χρώμα του σε οποιοδηποτε καλλυντικό.
Το Βούτυρο Μανγκο (Mango Butter) προέρχεται από την επεξεργασία των σπόρων του φυτού Mangifera Indica, του γνωστού μας Μάνγκο. Πρόκειται για το εξωτικό φρούτο με τη μεγαλύτερη διάδοση και καλλιέργεια, με τη συνολική παραγωγή του να ξεπερνάει τους 39 εκατομύρια τόνους σε παγκόσμια κλίμακα. Η ονομασία του πιθανολογείται πως προέρχεται από την Ινδική λέξη māṅgai (στη γλώσσα Tamil).
Το Βούτυρο Μανγκο μοιάζει στη σύνθεση του με το Βούτυρο Καριτε, όσον αφορά τα λιπαρά οξέα που περιέχει. Έτσι τα στεατικά (Stearic Acid) και ελαϊκά (Oleic Acid) λιπαρά αντιπροσωπεύουν το 80-85% της συνολικής του σύνθεσης. Το γεγονός αυτό καθιστά το Βούτυρο Μανγκο ιδανικό για τη περιποίηση της ξηρής, ταλαιπωρημένης ή "άγριας" επιδερμίδας. Το Βούτυρο Μανγκο θεωρείται πως έχει αντιοξειδοτική δράση, καθώς περιέχει βιταμίνες Α, C και Ε. Για το λόγο αυτό χρησιμοποιείται για τη καταπολέμηση των ρυτίδων και γενικότερα για την αντιμετώπιση της πρόωρης γήρανσης της επιδερμίδας. Θεωρείται ακόμη ιδιαίτερα χρήσιμο για τη περιποίηση της επιδερμίδας μετά την έκθεση στον ήλιο και για τη περιποίηση αμυχών, εγκαυμάτων, τσιμπημάτων και γενικότερα δερματικών προβλημάτων.
Το λαδι Καλέντουλας (Calendula Oil) είναι πολύ γνωστό για την ευεργετική δράση του στην ανθρώπινη επιδερμίδα. Εξάγεται με εκχύλιση από τα άνθη του φυτού Calendula officinalis, που είναι πλούσια σε αιθέρια έλαια, φλαβονοειδή και καροτενοειδή με ευεργετικές για το δέρμα ιδιότητες. Είναι καταπραϋντικό, ιδιαίτερα κατάλληλο για ευαίσθητες ή για λιπαρές επιδερμίδες και περιέχει βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β6,C και Ε. Είναι ιδανικό για το ερεθισμένο δέρμα και για τη περιποίηση δερματοπαθειών όπως είναι τα εκζέματα.
Το Βαμμα Πρόπολης (Propolis Tincture) προέρχεται από την επεξεργασία της Πρόπολης, της ρητινώδους ουσίας με την οποία οι μέλισσες στεγανοποιούν, θωρακίζουν και απολυμαίνουν το εσωτερικό της κυψέλης. Πρόκειται για μία ουσία που περιέχει αναρίθμητα συστατικά αλλά κυρίως αποτελείται από ρητίνες, κερί, αιθέρια έλαια, και γύρη. Είναι γνωστό πως η Πρόπολη διαθέτει αντιβακτηριακές, αντιμυκητιακές, αντιβιοτικές και αντισηπτικές ιδιότητες. Για το λόγο αυτό στη παραδοσιακή ιατρική χρησιμοποιείται ως ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος. Η πρόπολη συχνά αναφέρεται και ως "αντιβιοτικό της φύσης".
Το χαμομήλι είναι γνωστό για τις καταπραϋντικές, αντιοξειδοτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες του. Έρευνες που έγιναν τα τελευταία χρόνια έδειξαν πως το Χαμομήλι έχει ισχυρά αντιφλεγμονώδη δράση (η οποία φαίνεται να οφείλεται στην ουσία α-bisabolol) και πως αποτελεί πραγματικό "βάλσαμο" για την ευαίσθητη και ευερέθιστη επιδερμίδα. Φέρεται να περιορίζει τον "κνησμό" (φαγούρα) και τις "κοκκινίλες", καθώς συμβάλει στη φυσική "απολέπιση" και αναγέννηση της επιδερμίδας (λόγω της δραστικής ουσίας apigenin). Το χαμομήλι θα το βρείτε σε πολλά φαρμακευτικά σκευάσματα που σχετίζονται με την αντιμετώπιση των δερματοπαθειών, των εκζεμάτων και της ακμής.
Το αιθέριο έλαιο της Λεβαντας χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση εγκαυμάτων, για να διώχνει την ένταση, να μειώνει το άγχος, να απαλύνει τους μυϊκούς πόνους, να θεραπεύει μολύνσεις και να εναρμονίζει τις αισθήσεις. Το αιθέριο έλαιο της Λεβαντας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για αυπνίες, για τη φροντίδα του δέρματος σε κοψίματα και πληγές, για πονοκέφαλο, θλίψη, έλκος, ακμή, δερματίτιδα και φλεγμονές.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΛευκοθέαΚεραλοιφή κατά των Πανάδων (100 μλ 14.00 €)


Η ιδανική επιλογή για την αντιμετώπιση των πανάδων, των φακίδων, των δυσχρωμιών και των κηλίδων που εμφανίζονται στην επιδερμίδα.Κεραλοιφή με φυσικό κερί μέλισσας, εκχύλισμα μουριάς, λάδι χοχομπα, έλαιο νυχτολούλουδου, βούτυρο καριτέ, σησαμέλαιο, βιταμίνη Ε, αιθέρια έλαια λεμονιού, λεβαντίνης, τεϊόδεντρου.
Το έλαιο χοχομπα "μιμείται" τα φυσικά κολαγόνα του δέρματος, είναι πλούσιο σε βιταμίνες (Α, Β1, Β2,B6 και ιδιαίτερα Ε) και ταυτόχρονα διαθέτει φυσικό δείκτη προσ...
τασίας από τον ήλιο SPF 5. Το Βούτυρο Καριτέ το οποίο βοηθάει στην ελαστικότητα της επιδερμίδας και το οποίο παρουσιάζει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Με Εκχύλισμα Μουριάς το οποίο μειώνει την απελευθέρωση της Μελανίνης στο δέρμα και εμποδίζει την εμφάνιση των "λεκέδων" στην επιδερμίδα. Το Σησαμέλαιο είναι πλούσιο σε φωσφολιπίδια, βιταμίνη Ε και λεκιθίνη - ουσίες που αναζωογονούν και ενυδατώνουν την επιδερμίδα. Το έλαιο Νυχτολούλουδου ενυδατώνει, θρέφει ενώ ταυτόχρονα ενδείκνυται για την περιποίηση δερματοπαθειών - ακόμη και ιδιαίτερα σοβαρών όπως είναι τα εκζέματα και η ψωρίαση.Με πολύτιμα αιθέρια έλαια όπως το Τεϊόδεντρο το οποίο παρουσιάζει αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριακές και ισχυρά απολυμαντικές ιδιότητες, αιθέριο έλαιο από Λεμόνι το οποίο είναι αντιοξειδοτικό, βελτιώνει τοπικά την κυκλοφορία του αίματος και παρουσιάζει "λευκαντική" δράση και αιθέριο έλαιο από Λεβαντίνη το οποίο βοηθάει στην φυσική ανάπλαση των κυττάρων της επιδερμίδας.
Η κρέμα για πανάδες πρέπει να χρησιμοποιείται κατά τις βραδυνές ώρες και επειδή περιέχει κερί χρειάζεστε μια πολύ μικρή ποσότητα κάθε φορά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Θερμαντική *Κατά της Κυτταρίτιδας  κεραλοιφή με φασκόμηλο 50ml (6)




Θερμαντική κεραλοιφή με φασκόμηλο, που ενισχύει όλες τις δυνάμεις του οργανισμού.
Εφαρμόζουμε τοπικά με ελαφρύ μασάζ. Βοηθητικό στην κυτταρίτιδα.

Το φασκόµηλο έχει αντιβακτηριακή, µυκητοστατική, ιοστατική, στυπτική δράση, βλεννολυτική και επίσης εμποδίζει την μεγάλη εφίδρωση. Έχει αντιυπερτασική και χολαγωγό δράση. ∆ρα στο Κ.Ν.Σ. και είναι σπασμολυτικός παράγων. Αντιδιαβητική δράση που έχει αναφερθεί σε μελέτες δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί.

----------

Thermal beeswax & olive oil balm with sage 50ml (6)

Thermal beeswax with sage, that boosts the entire system.

Apply with light massage. It helps with cellulite.

Sage has antibacterial, fungistatic, virustatic, astringent action, mucolytic and also prevents over-sweating. Has antihypertensive and cholagogue action. It acts in the CNS and it is spasmolytic agent. Antidiabetic activity has been reported in studies not yet confirmed. 


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Κεροβάλσαμο 50ml (6)



Πολύ καλή κρέμα για επούλωση πληγών και εγκαυμάτων, αλλά και καταπραϋντική σε πόνους νευρικούς , των μυών,  ηρεμιστικό σε μασάζ για την νευρικότητα και το άγχος .

Οι θεραπευτικές χρήσεις του υπερικού ή βαλσαμόχορτου είναι γνωστές από την αρχαιότητα Ο Γαληνός και ο Διοσκουρίδης το αναφέρουν ως διουρητικό, επουλωτικό, εμμηναγωγό και αιμοστατικό. Στην αρχαιότητα το χρησιμοποιούσαν ως επουλωτικό στις πληγές που γινόντουσαν από τα σπαθιά, εξ ου κι η ονομασία του σπαθόχορτο.

----------

Beeswax & olive oil balm with St John's wort 50ml (6)

Balm for healing burns and wounds. Soothing for neuralgias, suitable for massage, calming and relaxing.

St. John's wort (Hypericum perforatum) medicinal uses were first recorded in ancient Greece. Galen and Dioscorides mention it as a diuretic, healing, haemostatic and emmenagogue. In ancient times it was used for healing the wounds from the swords, and this is why it is also called swordgrass.
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Κεραλοιφή με λεμόνι 50ml (6)





Κατάλληλη για τα σπυράκια της ακμής, αλλά και πολύ καλή ενυδατική κρέμα για μετά το ξύρισμα.

Το αιθέριο έλαιο του λεμονιού, εκτός από το δροσερό και αναζωογονητικό άρωμά του, είναι αντιβακτηριδιακό, αντισηπτικό, αντιρρευματικό και καταπραΰνει τους πονοκεφάλους. Χρησιμοποιείται επίσης κατά της ακμής και της λιπαρότητας του δέρματος και των μαλλιών, καθώς και για την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Τέλος το αιθέριο έλαιο του λεμονιού βοηθά στην καταπολέμηση των μολύνσεων.

----------

Beeswax & olive oil balm with lemon 50ml (6)

Balm with Lemon, suitable for Acne. Also very good after shaving.

The essential oil of lemon, apart from the cool and refreshing aroma, is antibacterial, antiseptic, anti-rheumatic and soothes headaches. Also used for acne, oily skin and hair and for the removal of dead skin cells. Finally, the essential oil of lemon helps fight infections.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κεραλοιφή κατά του Έρπη & Ακμής 50 ml (6)



Κεραλοιφή για δερματικά έλκη, έρπη, ακμή, σπυράκια και τσιμπήματα εντόμων.
Η ακμή, είναι μια πάθηση σμηγματογόνων αδένων. Αυτό ευθύνεται στην έκκριση σμήγματος που δημιουργεί αυτά τα σημάδια. Πιο συχνά εμφανίζεται στο πρόσωπο. Η ακμή παρουσιάζεται συνήθως στην εφηβική ηλικία, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που φαίνονται στην ηλικία των 30 και πάνω. Στη περίπτωση αυτή το πρόβλημα είναι αρκετά μεγάλο. Κατά την ηλικία αυτή η εμφάνιση της ακμής οφείλεται σε ορμονικά αίτια και τα σπυράκια είναι βαθιά και πονάνε. 
Έρπης είναι ένας ιός γνωστός εδώ και 25 αιώνες και ονομάστηκε έτσι από τον Ιπποκράτη.  Οι ιοί συνήθως παίρνουν το όνομά τους από τη συμπεριφορά των συμπτωμάτων που προκαλούν και ο Ιπποκράτης είχε παρατηρήσει ότι πρόκειται για έναν ιός που “έρπει”. Ο έρπης όταν μολύνει ένα σημείο το σώματος, συνήθως τα χείλη (επιχείλιος) ή τα γεννητικά όργανα, μπορεί να μολύνει στη συνέχεια και άλλα κοντινά η μακρινά σημεία του σώματος. Και σήμερα ξέρουμε ότι ο έρπης πραγματικά μπορεί να “έρπει” από κύτταρο σε κύτταρο.

Το ελαιόλαδο βοηθά στην ανάπλαση του δέρατος και έχει απαλυντικές ιδιότητες. Tο αμύγδαλο είναι πλούσιο σε βιταμίνες E και K, διαθέτει σημαντικές αντιγηραντικές και επουλωτικές ιδιότητες για το δέρμα. Eπίσης, είναι πλούσιο σε παλμιτικό, ολεϊκό και λινολεϊκό οξύ, σημαντικά για τις τονωτικές τους ιδιότητες στην επιδερμίδα, καθώς και ιχνοστοιχεία όπως ο ψευδάργυρος και ο σίδηρος, απαραίτητα για την εξισορρόπηση των λειτουργιών της επιδερμίδας. Η καλέντουλα έχει θεωρηθεί ευεργετικά για τη μείωση των φλεγμονών, τη γρήγορη αποθεραπεία πληγών και έχει αντισεπτικές ιδιότητες. Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα της Καλέντουλας είναι ότι καθαρίζει το αίμα, επισπεύδει την επούλωση των πληγών και λειαίνει τις ανωμαλίες του δέρματος. Το γεράνι έχει αντιβιοτικές ιδιότητες και δρα εναντίον των ιών. Το φασκόμηλο φυσικό αντιοξειδωτικό. Μελισσόχορτο και λεμόνι με αντισηπτικές, και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Όσο για το τεϊόδεντρο, προέρχεται από την Αυστραλία και εξάγεται από απόσταξη ατμού και συγκεκριμένα από τα φύλλα και τα κλαδιά του δέντρου. Έχει θεραπευτικές ιδιότητες και καθαρίζει τους πόρους της επιδερμίδας.

Βαλσαμέλαιο, Κερί μέλισσας,
μαστίχα, αλόε βέρα, αμυγδαλέλαιο, καλέντουλα,
βιταμίνη Ε, πρόπολη, Αιθέριο έλαιο
γεράνι, μελισσόχορτο,
λεμόνι, τειόδεντρο, φασκόμηλο
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κεροβάλσαμο για ραγάδες μέλλουσα μαμά 50ml (6)





Η περίοδος της εγκυμοσύνης είναι από τις πιο δύσκολες αλλά και πιο συγκινητικές στην ζωή μιας γυναίκας. Το σώμα της περνά μεγάλες αλλαγές και έχει όσο ποτέ ανάγκη για φροντίδα και περιποίηση. Για αυτό δημιουργήσαμε ένα απαλό βάλσαμο για την ενυδάτωση της κοιλίτσας με έμφαση στην απάλυνση των ραγάδων που αναπόφευκτα δημιουργούνται. Με ασφαλή αιθέρια έλαια για την έγκυο  στην συνιστώμενη ελάχιστη δοσολογία. 
Προσοχή! Το βάλσαμο αυτό μπορεί να το χρησιμοποιήσει η μέλλουσα μαμά, ΜΕΤΑ το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης της.
 

Κερί μέλισσας, βούτυρο κακάο,
βερυκοκέλαο, αμυγδαλέλαιο, καλέντουλα,
 Αιθέριο έλαιο
άγριο τριαντάφυλλο, λεβάντα, χαμομήλι


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κεραλοιφή για ευρυαγγείες 50ml (6)



Οι Ευρυαγγείες είναι πολύ μικρά διεσταλμένα τριχοειδή αγγεία στο δέρμα, που εμφανίζονται συνήθως στις περιοχές των ποδιών και του προσώπου.  Το χρώμα τους είναι συνήθως μπλε, κόκκινο ή ιώδες. Οι ευρυαγγείες δεν επιφέρουν καμία βλάβη στην υγεία και είναι  ουσιαστικά ένα καθαρά αισθητικό πρόβλημα. Εμφανίζονται κυρίως στις γυναίκες, ειδικά σε περιόδους ορμονικών διαταραχών όπως η εφηβεία, η εγκυμοσύνη και η κλιμακτήριος. Οι αιτίες είναι πολλές, όπως κληρονομικότητα, κακή διατροφή(αλμυρές κ λιπαρές τροφές), κάπνισμα, παχυσαρκία, άγχος, κλπ.


Βαλσαμέλαιο , Κερί μέλισσας,
βούτυρο καρίτε, αμυγδαλέλαιο, καλέντουλα,
βιταμίνη Ε, πρόπολη, Αιθέριο έλαιο
άγριο τριαντάφυλλο, μέντα, φασκόμηλο, αμαμηλίδα


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κεραλοιφή για Ψωρίαση & Έκζεμα 50ml (6)

 
 
Η ατοπική δερματίτιδα (έκζεμα) είναι χρόνια φλεγμονώδης κατάσταση του δέρματος αγνώστου αιτίας, με κληρονομική προδιάθεση στο 70% των περιπτώσεων. Προσβάλλει το 5-15% των παιδιών σχολικής ηλικίας και το 2-10% των ενηλίκων. Τα άτομα με ατοπική δερματίτιδα πάσχουν πιο συχνά από τροφικές αλλεργίες, άσθμα, ρινίτιδα, κνίδωση, ενώ είναι πιο ευαίσθητα σε λοιμώξεις από σταφυλόκοκκο και ιούς. Προκαλεί ερεθισμό, λεπίδωση και σοβαρό κνησμό (φαγούρα) στο δέρμα. Σε μελανές επιδερμίδες αυτό μπορεί να είναι πιο μοβ απ' ότι ερυθρό ή απλά ένα σκουρότερο χρώμα στο δέρμα.



Όταν παρουσιάζεται στα χέρια, μπορεί να έχει επίσης και μικρές φουσκάλες κατά μήκος των πλευρών των δακτύλων ή στις παλάμες. Τα χέρια μπορεί να ξεραθούν και να πονάνε με ανοίγματα και ραγίσματα στις παλάμες ή γύρω απ΄ τα δάκτυλα.
 
Η ψωρίαση είναι μια χρόνια, μη μεταδοτική φλεγμονώδης ασθένεια του δέρματος που χαρακτηρίζεται από συχνά επεισόδια ερυθήματος, φαγούρας, και χαρακτηριστικά παχιά, λευκά, λέπια.
Στις περισσότερες περιπτώσεις επηρεάζεται το δέρμα στους αγκώνες και στα γόνατα, όμως η ψωρίαση μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε στο σώμα.
Είναι μια σχετικά συχνή ασθένεια και έχει υπολογισθεί ότι επηρεάζει 2% έως 2,5% του πληθυσμού. Μπορεί να εμφανιστεί είτε ξαφνικά είτε σταδιακά. Χαρακτηρίζεται από περιόδους έξαρσης και από περιόδους που η ασθένεια υποχωρεί.
Επηρεάζει όλες τις ηλικίες αλλά είναι συχνότερη μεταξύ 15 και 35 ετών. Για την ψωρίαση υπάρχει γενετική προδιάθεση και κληρονομικότητα.
Το στρες, οι μολύνσεις, η παχυσαρκία, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η απουσία ή η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, επιδεινώνουν την κατάσταση των ασθενών με ψωρίαση.

 
Κεραλοιφή για την Ψωρίαση, το Έκζεμα και γενικότερα δερματικές παθήσεις με Βαλσαμέλαιο , κερί μέλισσας, βούτυρο καριτέ,βούτυρο κακάο,  βερυκοκέλαο, καλέντουλα, πρόπολη, Βιταμίνη Ε, αλόε βέρα,  μαστίχα Χίου,  Αιθέριο έλαιο πεύκο, λεβάντα, αρκευθο, τειόδεντρο.





-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κατάπλασμα Κατραμιού  για Ψωρίαση, Δερματίτιδες  & Έκζεμα 125ml (12)






Κατάπλασμα κατραμιού με καλέντουλα και ενεργό άνθρακα καρύδας. Μια κρέμα για εκζεμα και δερματοπάθειες που εχει δυο τρόπους εφαρμογής. Ο πρωτος τρόπος είναι σαν μια οποιαδηποτε κεραλοιφη, μικρή ποσότητα την εφαρμόζετε στην πάσχουσα περιοχή και με κυκλικές κινήσεις την απλώνετε μέχρι να απορροφηθεί. Ο δεύτερος τρόπος σαν κατάπλασμα. Βάζετε κάθε βράδυ αρκετή ποσότητα και τυλίγετε την περιοχή με χανζαπλαστ ή μεμβρανη φαγητού σε περίπτωση που είναι μεγάλη η επιφάνεια. Το πρωί ξεβγάζετε με νερό. Σαν καταπλασμα ενεργεί όλο το βράδυ ενυδατωνει την πάσχουσα περιοχή και βοηθάει στην ανάπλαση της.


Ο ενεργός άνθρακας έχει τη σημαντική ιδιότητα πως μπορεί να απορροφά χιλιάδες φορές το βάρος του, σε βαρέα μέταλλα, τοξίνες, δηλητήρια και άλλες χημικές ουσίες. Για το λόγο αυτό άλλωστε, χρησιμοποιείται ευρύτατα στα νοσοκομεία στις περιπτώσεις δηλητηριάσεων. Στη περίπτωση της παρασκευής καλλυντικών, αποτελεί ιδανικό συστατικό για μάσκες προσώπου και wraps (καταπλασμα). Ο Ενεργός Άνθρακας απορροφά αποτελεσματικά από την επιδερμίδα τις τοξίνες και την καθαρίζει σε βάθος σε περίπτωση που είναι ιδιαίτερα λιπαρή "τραβώντας" το "λάδι" από τους πόρους. Θα βρείτε τον Ενεργό Άνθρακα σε πολλά ακριβά προϊόντα κατά της Ακμής. Μπορεί να συνδυαστεί με κάποιον Άργιλο ή να χρησιμοποιηθεί ως κύριο συστατικό μίας μάσκας.

Το κατράμι είναι άριστο για την αντιμετώπιση της ξηροδερμίας, για το έκζεμα και τους μύκητες


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αντιηλιακό κερί προσώπου & Σώματος Ευήλια
100ml 10 και σε στικ 10ml 1,5
 


Ο συνδιασμός του βούτυρου καριτέ, έλαιου καρύδας, ελαιόλαδου, λάδι καρότου, αμυγδαλέλαιου, κερί μέλισσας και αιθέριων ελαίων ελίχρυσο, μύρρο, καρότο, λεβάντα μαζί με την προστασία της βιταμίνης Ε και του οξειδίου του ψευδαργύρου (non nano) δημιουργούν μια συμπαγή κρέμα κατάλληλη για όλη την οικογένεια από 8 μηνών και επάνω για πρόσωπο, σωμα, χείλη. Μικρή ποσότητα είναι ιδανική να καλύψει μεγάλη επιφάνεια.
 
Το κερί Ευήλια δεν περιέχει χημικά συστατικά ώστε να έχει υψηλό δείκτη προστασίας και αντοχή στο νερό. Μέσω του ψευδαργύρου επιτυγχάνεται μια μέση προστασία από τις επιβλαβής ακτίνες του ήλιου. Πάντα να φοράτε καπέλο, να κάθεστε σε σκιά και να ενυδατώνεστε συχνά. Να θυμάστε 12.00-15.00 μ.μ αποφεύγουμε να βρισκόμαστε σε εξωτερικούς χώρους όταν έχει πολύ ζέστη και ήλιο. Ανά 30-45 λεπτά νέα επάλειψη της κρέμας για μέγιστη προστασία.
 
Το Οξείδιο του Ψευδαργύρου είναι αποτελεσματικό τόσο έναντι των ακτίνων UVA (320-400nm) όσο και των UVB (280-320nm). Όπως το Διοξείδιο του Τιτανίου έτσι και το Διοξείδιο του Ψευδαργύρου είναι απόλυτα υποαλλεργικό και ασφαλές στη χρήση του. Τα μόρια του συστατικού δεν απορροφόνται από την επιδερμίδα και κατά συνέπεια δεν επηρεάζουν τον ανθρώπινο οργανισμό.
 
Το καροτέλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C, καροτίνη, φολικό οξύ.Επίσης πολλά μεταλλικά άλατα όπως :σίδηρο, ασβέστιο, κάλλιο, φώσφορο, μαγνήσιο, μαγγάνιο.
Ανανεώνει τα κύτταρα, συσφίγγει την επιδερμίδα και έχει αντιγηραντικές και καθαριστικές ιδιότητες.  Καθαρίζει σε βάθος και ηρεμεί την επιδερμίδα από φλεγμονές του κυκλοφορικού χρησιμοποιούμενο με άργιλο για μάσκα ή με κρέμα. Για «μολυσμένες» επιδερμίδες, με φακίδες, κηλίδες, ευρυαγγείες είναι από τα πλέον πολύτιμα. Ηρεμεί τις φλεγμονές, αναζωογονεί και τονώνει την επιδερμίδα.
 
Το εκχύλισμα ελίχρυσου βγαίνει από τα άνθη του φυτού και είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή και ακετοφαινόλες.  Είναι αντιγηραντικό, αντιοξειδωτικό, αντιμικροβιακό, καθαριστικό.  Προστατεύει το δέρμα και το χρώμα των μαλλιών από τον ήλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου